Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» = ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ + ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ




Η "ΡΗΞΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση" συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις που καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου ενάντια στην «αξιολόγηση» των Δημοτικών Υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο τις απολύσεις και την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της απέναντι στην τρόικα.

Η «αξιολόγηση» έτσι όπως επιχειρείται από την κυβέρνηση, με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4250/2014, αποσκοπεί στην υποβάθμιση και τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού δια των απολύσεων (όπως έχει ζητήσει η τρόικα) και τελικώς υπονομεύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Σκοπός τους είναι να ιδιωτικοποιήσουν τμήματα των δημοτικών υπηρεσιών (π.χ. καθαριότητα, αποκομιδή και επεξεργασία απορριμμάτων, παιδικούς σταθμούς) με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους για τους δημότες και τις απολύσεις εργαζόμενων στο βωμό μιας «ανάπτυξης» που εξυπηρετεί μονό  τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Η "ΡΗΞΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση", βάζοντας τις ανάγκες μας και το δικαίωμα στην εργασία πάνω από τα κέρδη τους, είναι στο πλευρό των εργαζόμενων στο Δήμο και δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την αποτροπή της εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 4250/2014 και καλεί τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να καταδικαστεί η προωθούμενη δήθεν «αξιολόγηση».

Οι αγώνες των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και των κατοίκων έχουν την δύναμη να ακυρώσουν τα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου