Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση «ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές, τα δεκάδες σωματεία εργαζομένων, φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις πόλης και άλλες συλλογικότητες, καθώς και τις οργανώσεις της αριστεράς που αρνήθηκαν να υπακούσουν στην απαγόρευση των διαδηλώσεων ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. που επιχείρησε να επιβάλλει  η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να βγάλει στη παρανομία την οργή και την αντίθεση στο σφαγείο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

Η τρομοκρατία δεν πέρασε και χιλιάδες εργαζομένων, νεολαίας και μεταναστών πλημμύρισαν την 1η Απρίλη τους δρόμους της Αθήνας παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία υπό τας διαταγάς του Δένδια είχε στήσει ένα δίχτυ καταστολής σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, με ΜΑΤ, ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ  και είχε φτιάξει στο κέντρο της Αθήνας μια σιδερόφρακτη «απαγορευμένη ζώνη» για να υποδεχτούν τους « ανεπιθύμητους» Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ.

Η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση «ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» καταγγέλλει δημόσια, απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη λυσσαλέα επίθεση της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα των ομάδων ΜΑΤ , ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, την άσκηση ωμής και εντελώς απρόκλητης βίας κατά διαδηλωτών,  τις προσαγωγές και  τις συλλήψεις που έγιναν μετά το τέλος της πορείας και σε άσχετα με αυτή σημεία.

 ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ “ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ” , ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Σ. Μ.

Ο σύντροφος μας, όπως και άλλοι αγωνιστές, προσήχθησαν από την αστυνομία μετά το τέλος της διαδήλωσης και σε άσχετο με αυτή σημείο , αναίτια και στοχευμένα και ασκήθηκε σε βάρος τους απρόκλητη σωματική βία, πριν αφεθούν ελεύθεροι μετά από ώρες και τη μαζική κινητοποίηση έξω από τη ΓΑΔΑ. Είναι μια στοχευμένη και εκδικητική προσαγωγή καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι τα ίδια μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ που προέβησαν σε εξακρίβωση των στοιχείων 7 φοιτητών στο τέλος της χθεσινής διαδήλωσης και προσήγαγαν τους 2 εξ’ αυτών ήταν τα ίδια μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ που είχαν προβεί σε εξακρίβωση των στοιχείων των 2 αυτών φοιτητών πριν τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση της 22ης Μάρτη του 2014.

Την πολιτική ευθύνη για το χθεσινό όργιο καταστολής τη φέρει ακέραια η Κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Δένδιας. Είναι η Κυβέρνηση των μνημονίων, των απολύσεων, των δολοφονιών, των  βασανιστών δεσμοφυλάκων , των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών που μαζί με τους φίλους της στο Διευθυντήριο της ΕΕ θέλουν να επιβάλλουν μονιμοποίηση των μνημονίων, κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, απαγόρευση διαδηλώσεων και οχετό ρατσιστικών προκλήσεων.

Απέναντι στα σχέδια τους η συντονισμένη αντίσταση των εργαζόμενων, της νεολαίας και των μεταναστών είναι ο μόνος δρόμος  για να τους ανατρέψουμε!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου