Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ



Μέσα από μαζικές ανοιχτές  συνελεύσεις  διάφορες συλλογικότητες, ανένταχτοι αριστεροί, δημοκράτες αγωνιστές, που συναντηθήκαμε στους αγώνες  συγκροτήσαμε το δημοτικό σχήμα  «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση».

            To σχήμα μας επιδιώκει την ευρεία συσπείρωση εργαζομένων, νεολαίας και πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων με αριστερά αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά που θα είναι ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας του Ηρακλείου με ισότιμη συμμετοχή όλων, μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ενάντια στη λογική των σωτήρων και των «ειδικών». Η οργανωτική μας συγκρότηση στη βάση της συλλογικότητας, της άμεσης δημοκρατίας, της αιρετότητας, της ανακλητότητας και της εναλλαγής μας διαφοροποιεί από όλες τις υπόλοιπες κινήσεις και παρατάξεις που έχουμε ως τώρα γνωρίσει, υλοποιώντας στην πράξη την πλατιά δημοκρατική συμμετοχή των δημοτών μας τόσο στη λήψη όσο και στην υλοποίηση των στόχων μας, ώστε  η παραγωγή πολιτικής και η εφαρμογή της να είναι κτήμα και υπόθεση  του λαού του Ηρακλείου. 

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου πραγματοποιούνται σε μια χρονική περίοδο έντασης της καπιταλιστικής και πολιτικής κρίσης αλλά και των κοινωνικών αντιστάσεων. Η κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, υλοποιεί ένα σχέδιο εξόντωσης του λαού. Επιδιώκουν να διασώσουν τους μεγαλομετόχους των τραπεζών καθώς και τους διεθνείς δανειστές, με τους πλουσίους να συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους. Επιδιώκουν να ενισχύσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των εργαζόμενων.

-          Καταργούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εργατικά δικαιώματα.

-           Αυξάνουν την ανεργία στο 30% του ενεργού πληθυσμού και στη νεολαία πάνω από το 50% δημιουργώντας μια γενιά που καλείται να ζήσει χωρίς κανένα μέλλον  εξαναγκάζοντας ένα τμήμα της (τις περισσότερες φόρες το πιο εξειδικευμένο) να ακολουθήσει το δρόμο της μετανάστευσης.

-          Καταστρέφουν κάθε κοινωνική δομή διαλύοντας υγεία παιδεία και κοινωνική ασφάλιση.

-          Ξεπουλάνε τη δημόσια και δημοτική περιουσία στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.  

-          Σε αγαστή συνεργασία με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής προωθούν το ρατσισμό και το λυσσαλέο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η πολιτική των μνημονίων υλοποιείται σε κάθε δήμο με την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Προγράμματος Καλλικράτη» και την περικοπή άνω του 60% των πόρων του κρατικού προϋπολογισμού προς τους δήμους καταργώντας έτσι κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και κοινωνικής πολιτικής ανοίγοντας το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών.

Η «ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» παρεμβαίνει στις εκλογές για να εκφράσει όλους όσους, μέσα από τους αγώνες μας, συγκρουστήκαμε με αυτές τις πολιτικές αλλά και για να αναδείξει το δρόμο της κοινής πάλης και της εναλλακτικής αριστερής αντικαπιταλιστικής πολιτικής. Η σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ δεν είναι θέμα ούτε «καλών προθέσεων» ούτε «καλής διαπραγμάτευσης». Η ελπίδα δεν βρίσκεται σε κανέναν δήμαρχο που υπόσχεται ότι θα «καθαρίσει» για μας χωρίς εμάς μέσω της διαχείρισης του Δήμου χωρίς συγκρούσεις και ρήξη με κυβέρνηση και τρόϊκα.

Οι παρατάξεις των Βλασόπουλου, Μπάμπαλου, Μαστοράκου, Κουτρούλη και Γεωργόπουλου  -  με τις όποιες διαφορές που έχουν μεταξύ τους και ανεξάρτητα των προθέσεων τους - διοίκησαν - άμεσα ή έμμεσα - αυτό το Δήμο και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε όλοι. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Η «ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» δεν είναι ένα ακόμα αριστερό ψηφοδέλτιο, δεν σκοπεύει να συμμετέχει σε έναν "αριστερό εμφύλιο" αλλά φιλοδοξεί να δώσει ώθηση στην αριστερά των αγώνων και της εναλλακτικής αντικαπιταλιστικής προοπτικής και γι' αυτό δεν διεκδικεί μόνο τη ψήφο σας αλλά σας καλεί να οργανώσουμε και να δώσουμε μαζί τις μάχες για μία καλύτερη ζωή στη κοινωνία και στο δήμο μας.

Παλεύουμε για :                           

 - Κατάργηση του Καλλικράτη και του οικονομικού παρατηρητηρίου για τους δήμους, δραστική μείωση των δημοτικών τελών με πλήρη κατάργηση τους σε οικογένειες ανέργων (ο Δήμος Ηρακλείου έχει από τα ψηλότερα δημοτικά τέλη και φόρους σε όλη την Ελλάδα), αύξηση των πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση διαγραφή των χρεών του δήμου προς τo Ταμείο Παρακαταθηκών, τις τράπεζες και τις «αμαρτωλές» συμβάσεις που τόσα χρόνια απομυζούν τα έσοδα του δήμου. 

- Διευρυμένες και ποιοτικές δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες για όλους (ντόπιους και μετανάστες). Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα δημοτικού υπαλλήλου. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι. Να γίνουν προσλήψεις με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δήμου ώστε να λειτουργούν ποιοτικά οι υπηρεσίες του. Αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών που θα στερήσει από όλους μας την πρόσβαση στα δημόσια αγαθά  στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους και της «ανάπτυξης». Να μην επιτρέψουμε να γίνει κανένας πλειστηριασμός κατάσχεση. Όχι στο κόψιμο του ρεύματος και του νερού σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα , κανένα σπίτι χωρίς νερό.

- Προστασία του περιβάλλοντος και των δημοσίων χώρων  εναντία στην τσιμεντοποίηση, τις περιφράξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις καταπατήσεις. Το κτήμα ΦΙΞ και οι πλατείες του Ηρακλείου στους κατοίκους και το Ο.Τ. 216 χώρος πρασίνου και αναψυχής. Επανασχεδιασμός και υλοποίηση της απρόσκοπτης διακίνησης των πεζών και της κυκλοφορίας των οχημάτων με σκοπό την διευκόλυνση στην πρόσβαση στους δημοσίους χώρους σε όλους τους κατοίκους. Κατάλληλες υποδομές για την ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις υπηρεσίες.

- Θέλουμε ένα Ηράκλειο πόλη αντιφασιστική  και αντιρατσιστική. Να απομονωθούν οι νεοναζί της συμμορίας της Χρυσής Αυγής και να κλείσουν τα γραφεία τους κάτω από τους αγώνες του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος. Ίσα δικαιώματα για όλους, ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών. Να πολεμήσουμε το σεξισμό και τις διακρίσεις. Ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία, για τις πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες τις εποχής μας.

- Στηρίζουμε τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες από τα κάτω σε αντιδιαστολή με τους γραφειοκράτες επαγγελματίες του συνδικαλισμού που τόσα χρόνια συνδιαλέγονται με την εξουσία.

- Να ρίξουμε με τους αγώνες μας την κυβέρνηση, να διώξουμε τη τρόϊκα.

- Ρήξη και αποδέσμευση από ΕΕ και ευρώ.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου