Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Περιοδεία στο χώρο των συνεργείων καθαριότητας και του Δημαρχείου



 
Την Πέμπτη 10 Απρίλη, την επομένη της Γενικής Απεργίας, αντιπροσωπεία της «ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Δημήτρη Ταβουλάρη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους: Δήμητρα Λιναρδάκη, Βαγγέλη Μαυριδόπουλο και Γιώργο Ράγκο, πραγματοποίησαν περιοδεία στους χώρους των συνεργείων καθαριότητας και στο Δημαρχείο.

Η αντιπροσωπεία μοίρασε υλικό της Κίνησης και συνομίλησε με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους εκφράζοντας την ολόπλευρη στήριξη στους αγώνες τους ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.

Η κυβέρνηση, με τις ευλογίες της ΕΕ και του ΔΝΤ, όχι μόνο δεν κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες για κοινωνική πολιτική αλλά αντίθετα προχωράει σε απολύσεις, διαθεσιμότητες και τη σύγχρονη δουλεμπορία προσωπικού (με τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ και τις ΚΟΙΝΣΕΠ) που διαλύουν και τις εργασιακές σχέσεις και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) καλύπτουν κοινωνικές υπηρεσίες (Βοήθεια στο Σπίτι, βρεφονηπιακοί σταθμοί, φύλαξη δημόσιων χώρων, πολιτισμός αθλητισμός κ.α.) και αποτελούν ένα μέσο εύρεσης φτηνών εργαζόμενων χωρίς δικαιώματα, προωθούν την ανακύκλωση της ανεργίας, και την αναδιανομή της φτώχειας.

Αυτή η κατάσταση είναι αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή, αλλά και από τις παρατάξεις των Μπάμπαλου, Μαστοράκου, Κουτρούλη και Γεωργόπουλου, με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι αποτελεί αντίβαρο στην ανάγκη λειτουργίας υπηρεσιών που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω απαγόρευσης προσλήψεων και ενεργοποίησης των απολύσεων – λύσεων συμβάσεων.

Η «ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» λέει ξεκάθαρα:

-         Καμία απόλυση εργαζομένου στους ΟΤΑ, κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία – διαθεσιμότητα. Να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι.

-         Προσλήψεις με συμβάσεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς με γνώμονα τις ανάγκες λειτουργίας για το κοινωνικό συμφέρον.

-         Όχι στα προγράμματα προσωρινής εργασίας. Όχι στην ανάθεση κοινωνικών υπηρεσιών σε ΜΚΟ και σε ΚΟΙΝΣΕΠ. Όχι στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και του θεσμού των «ωφελούμενων».

-         Να περάσουν - ενταχθούν όλα τα Νομικά Πρόσωπα στο δήμο και μαζί όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά ώστε να διασφαλιστεί η εργασία τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου