Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


 
Η ΡΗΞΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ στηρίζει  τους αγώνες των μαθητών ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης που διαλύουν την δημόσια εκπαίδευση.

 

Οι περικοπές της κυβέρνησης στη παιδεία συνεχίζονται αμείωτα, συγχωνεύσεις σχολείων, δημιουργία τμημάτων με 30 παιδιά στην τάξη, κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης στα ΕΠΑΛ πριν ένα χρόνο (με αποτέλεσμα οι μαθητές να υποχρεώνονται να αναζητήσουν την ειδικότητά τους στα ιδιωτικά ΙΕΚ), εκπαιδευτικοί καταδικάζονται σε διαθεσιμότητα και απόλυση.

 

Δίπλα σ' αυτά, ο νόμος για το Νέο Λύκειο και η Τράπεζα Θεμάτων σπρώχνει ακόμα περισσότερο τους μαθητές στα φροντιστήρια την ίδια ώρα που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν περικοπές και απολύσεις με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα παιδιά από φτωχές και άνεργες οικογένειες πετιούνται έξω από την εκπαίδευση.

 

Οι μαθητές μπορούνε να νικήσουνε στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθηγητών, δασκάλων και των υπόλοιπων εργαζόμενων και φοιτητών.

 

Εμείς είμαστε στο πλευρό τους για δημόσια - δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

Για διαγραφή του χρέους και όχι των σχολείων, για αύξηση των δαπανών με το 15% του προϋπολογισμού για την Παιδεία, για προσλήψεις μόνιμων καθηγητών, για κατάργηση του νόμου για το νέο Λύκειο και της Τράπεζας Θεμάτων, για αύξηση των εισαχθέντων στα πανεπιστήμια. Κόντρα στον αυταρχισμό και στην ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών: έξω οι εισαγγελείς και η αστυνομία από τα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου