Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

συμπαράσταση στη Δέσποινα Κουτσούμπα


Η "ΡΗΞΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, αριστερή αντικαπιταλιστική δημοτική κίνηση" εκφράζει τη συμπαράσταση της στη Δέσποινα Κουτσούμπα,  περιφερειακή σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, πρώην προέδρου και νυν μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και ιδρυτικού στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στην αγωγή που της άσκησε η, δημοσιογράφος και επικοινωνιακή σύμβουλος του Σαμαρά, Άννα Παναγιωταρέα και με την οποία την κατηγορεί για "συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου" αξιώνοντας 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για αναρτήσεις της Δ. Κουτσούμπα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook).

 

Είναι αδιανόητο ότι στην αγωγή αναφέρονται τα πολιτικά πιστεύω της Δ. Κουτσούμπα, όπως και το γεγονός ότι αποκρύπτετε πως, όταν έγιναν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις, ήταν Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΑ αντίστοιχα και ασκούσε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της, ελέγχοντας πολιτικά και συνδικαλιστικά τις πράξεις της πολιτικής ηγεσίας και των συμβούλων της. Είναι τέλος αδιανόητο να απαιτεί η κ. Παναγιωταρέα από τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ, και δη από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, να μην θέτουν ερωτήματα ή να μην αναρωτιούνται για την παρουσία εξωθεσμικών παραγόντων σε έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως ανασκαφές σημαντικών μνημείων, αναστηλώσεις, κ.α.

 

Η αγωγή αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της πληττόμενης πλειοψηφίας του λαού πέρνα τόσο μέσα από τους αγώνες στους δήμους και τις περιφέρεις εναντία στην συνεχιζόμενη πολιτική της αποστράγγισης κάθε δημοσίου πόρου για την αποπληρωμή των δανειστών όσο και από τους αγώνες των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και τα σωμάτια. Το ότι στοχοποιείται πολιτικά μία εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και εκπρόσωπος στο ΣΕΑ πιστεύουμε ότι δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε χρονικά αδιάφορο.

 

Η κ. Παναγιωταρέα δεν είναι μια τυχαία δημοσιογράφος. Πολύ πριν χριστεί σύμβουλος επικοινωνίας του ΥΠΠΟΑ της προηγούμενης μνημονικής κυβέρνησης και πριν εμφανιστεί στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε δώσει πάμπολλα δείγματα των "δημοκρατικών ευαισθησιών"¨ της : με την αυταρχική συμπεριφορά της εντός του ΑΠΘ απέναντι στους φοιτητές, με τις δημόσιες τοποθετήσεις της στις εφημερίδες και τις τηλεοπτικές εκπομπές που βάζουν στο στόχαστρο την αριστερά και τις διεκδικήσεις του κινήματος, με τις εθνικιστικές κορώνες που έδωσαν τον τόνο στην επικοινωνιακή διαχείριση της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

 

Η "δημοκρατική ευαισθησία" της καθηγήτριας δημοσιογραφίας φτάνει στο σημείο να μην ανέχεται την δημόσια κριτική για τις δημόσιες πράξεις της, να χρησιμοποιεί εναντίον της Δ. Κουτσούμπα τον τυποκτόνο νόμο που έχουν καταγγείλει όλες οι δημοσιογραφικές Ενώσεις και να ισχυρίζεται στην αγωγή της ότι η «ελευθερία του τύπου δεν είναι αυτοσκοπός»!

 

Η "ΡΗΞΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ" καλεί κάθε δημοκράτη, κάθε εργαζόμενο,  το εργατικό και λαϊκό κίνημα να σταθεί στο πλευρό της Δέσποινας Κουτσούμπα, και να καταδικάσει την αντιδραστική ενέργεια της Α. Παναγιωταρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου