Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ


Την Πέμπτη 30 Απρίλη, παραμονή της εργατικής πρωτομαγιάς η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΕΡΗΑ, συμμετέχοντας με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο στον εορτασμό της, προχώρησε σε μία ακόμα απόλυση (την έβδομη!) εργαζομένου στο δημοτικό ραδιόφωνο “Επικοινωνία 94 FM”. Πρόκειται για το δημοσιογράφο Σωτήρη Φλέσια.

 

Η Δημοτική Αρχή και το ΔΣ της ΔΕΡΗΑ έχουν φέρει το δημοτικό ραδιόφωνο σε μία ημιθανή κατάσταση και ο μόνος λόγος που συνεχίζει να λειτουργεί, έστω και υποτυπωδώς, είναι η αγάπη και ο επαγγελματισμός των λίγων εργαζόμενων που απέμειναν.

 

Ο Δήμαρχος και η παράταξη του το μόνο που κάνουν για το δημοτικό ραδιόφωνο είναι να δίνουν εντολές στο ΔΣ της ΔΕΡΗΑ για απολύσεις αρνούμενοι πεισματικά να πάρουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να λειτουργήσει κανονικά το ραδιόφωνο. Το έχουν απαξιώσει χωρίς προσωπικό, χωρίς τεχνολογική υποστήριξη (ακόμα και αυτή την κεραία δεν είναι ικανοί να μεταφέρουν από το Ποικίλο Όρος στο πάρκο κεραιών), χωρίς καμία πρωτοβουλία προβολής του στον κόσμο. Το έχουν καταδικάσει σε έναν αργό θάνατο.

 

Όμως, το δημοτικό ραδιόφωνο δεν ανήκει στην εκάστοτε δημοτική αρχή και η ραδιοφωνική συχνότητα δεν είναι προίκα κανενός. Το δημοτικό ραδιόφωνο ανήκει σε μας, σε όλους τους κατοίκους του Ηρακλείου.

 

Η "Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο" θεωρεί πως είναι η ώρα, πριν γίνει μη αντιστρέψιμη η κατάσταση, οι δημοτικές παρατάξεις, οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο και στο Δήμο, τοπικοί φορείς να πάρουμε πρωτοβουλίες για να γίνει το δημοτικό ραδιόφωνο αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε: η ζωντανή ελεύθερη φωνή κάθε κάτοικου, μία φωνή πολιτισμού και δημιουργίας.      

 

Για μας είναι αυτονόητη η ενεργητική συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ραδιοφώνου και επίσης αυτονόητη η ενεργητική αντίσταση στη διάλυση της δημοτικής ραδιοφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου