Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.07: ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ – ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Μετά από πέντε μήνες φάνηκε ξεκάθαρα ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης οδηγεί στον εκβιασμό από τους «θεσμούς» για την αποδοχή νέων μνημονίων.

 

Οι "θεσμοί" υπάρχουν για να εξασφαλίσουν ότι ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι θα περάσει στα χέρια του κεφαλαίου και των τραπεζών και στη σημερινή κρίση παίζουν αυτό το ρόλο με σκληρότητα.

 

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έλεγε «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» και μιλούσε για «τέλος των μνημονίων μέσα σε ΕΕ και ευρωζώνη» ΑΠΕΤΥΧΕ παρόλο που πληρώνει το χρέος και θέλει να περάσει σκληρά μέτρα για τη λεγόμενη δημοσιονομική προσαρμογή, σαν και αυτά που καταγράφονται στην πρόταση των 47 σελίδων. Αυτή η πολιτική έδωσε το θάρρος στο σκυλολόι των Σαμαροβενιζέλων που κυβέρνησαν μνημονιακά να απαιτούν εδώ και τώρα νέο μνημόνιο κραυγάζοντας «μένουμε Ευρώπη». Με αυτούς συντάσσεται και η ΚΕΔΕ των Καμίνη, Μπουτάρη, Πατούλη και σία που έσπευσε να δηλώσει ΝΑΙ σε όλα όσα προτείνουν ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ.

 

Επειδή ο λαός με τους αγώνες του έδειξε ότι δεν δέχεται νέο μνημόνιο, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα αν και θα ήθελε μια πιο ήπια πρόταση νέου μνημονίου από ΕΕ-δανειστές.

 

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η 'Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση" δεν μένει ουδέτερη και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να σηκώσουν μαζικά ανάστημα και να δώσουν τη μάχη για το δικό μας ΟΧΙ:

- όχι στην πρόταση των δανειστών για νέο σκληρότερο μνημόνιο

- όχι στην πρόταση των 47 σελίδων και σε κάθε νέα συμφωνία – μνημόνιο με τους δήμιους των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας

- όχι στους "θεσμούς", στην ΕΕ και το ευρώ.

 

Το ΟΧΙ την Κυριακή και η συνέχεια των αγώνων μας μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για τέλος των διαπραγματεύσεων, για τη κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους, για την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, για την αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ. Για ψωμί, παιδεία, δουλειά, γη και ελευθερία.

 

Γι’ αυτό να ψηφίσουμε μαζικά ΟΧΙ την Κυριακή αλλά και να συνεχίσουμε από την επόμενη κιόλας μέρα τους αγώνες μας για ένα μέλλον χωρίς μνημόνια, φτώχεια, χρέη, εκμετάλλευση και με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου