Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η "Ρήξη και Ανατροπή" στηρίζει, συμμετέχει και καλεί στην Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτώβρη, στο γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ.


Η "Ρήξη και Ανατροπή" συνεχίζει την πολύπλευρη αντιρατσιστική δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Ήδη στο Στέκι της Κίνησης (Πολυτεχνείου 29) μαζεύονται ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα ενώ είχε παρέμβαση με μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στα "Ηράκλεια" και συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των Κινήσεων Πόλης που επισκέφτηκαν το Παλαί του Γαλατσίου όπου στεγάζονται πάνω από 1.000 πρόσφυγες.
Στα πλαίσια της δράσης της, στηρίζει, συμμετέχει και καλεί στην Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτώβρη, στο γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ. Ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης Δημήτρης Ταβουλάρης θα είναι ένας εκ των ομιλητών σε πάνελ το Σάββατο 7.15 μμ με θέμα: "Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες / Άσυλο και στέγη" μαζί με τους Θανάση Καμπαγιάννη δικηγόρο πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αλέν Μποζολά από τη Γαλλία, Φόλκαρτ Μόσλερ από την Γερμανία, Ντάβιντ Αλμπεϊχ από την Αυστρία, Γιουσούφ Οζντεμίρ από το Κουρδιστάν και Γρηγόρη Καλομοίρη από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Στη Διεθνή Συνάντηση θα συμμετέχουν, επίσης, από τα διεθνή κινήματα: Γουέϊμαν Μπένετ από το United Against Fascism (Βρετανία), Ανν Λάγκερ από το Πόλεις χωρίς ρατσισμό (Δανία), Aττίλα Ντιρίμ από τη Τουρκία, Μάργκαρετ Γούντς από το United Against Fascism (Σκωτία), Nτίνος Αγιομαμίτης από τη Κύπρο και ο Ντεϊβιντ Καρβάλα από το Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό και το Ρατσισμό (Βαρκελώνη, Καταλονία). Από τις Κοινότητες Μεταναστών στην Ελλάδα θα συμμετέχουν: Ελόνα Γέρκο από την Ομοσπονδία Αλβανικών Οργανώσεων Ελλάδος, Ασράφ Χάσνο από το Σύλλογο Αποδήμων Σύρων στην Ελλάδα, Τάχερ Αλιζαντά από την Αφγανική Κοινότητα, Λαμίν Καμπά από την Κοινότητα Γουϊνέας, Τζαβέντ Ασλάμ από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και Χαντίμ Σέκ από την Κοινότητα Σενεγάλης. Από συνδικαλιστές θα συμμετέχουν: Τζεμαλί Μηλιαζήμ δάσκαλος από την Ξάνθη, Παναγιώτης Καλφαγιάννης πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Ελισάβετ Παπαδοπούλου Προέδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Μολάων "Γιάννης Ρίτσος", Μιχαήλ Ζερβός πρόεδρος Συλλόγου εκτάκτων ΥΠΠΟ, Αντώνης Νταλακογιώργος πρόεδρος ΠΕΝΕΝ και Θανάσης Διαβολάκης μέλος ΔΣ ΟΙΕΛΕ. Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Ανδρέας Μπάλλας περιφερειακός σύμβουλος Ανταρσία στο Αιγαίο - Λέσβος, Κατερίνα Θωίδου δημοτικός σύμβουλος Νίκαια - Ρέντη. Δημοσιογράφοι: Γιώργος Πίττας, Χρόνης Πεχλιβανίδης, Αλεξάνδρα Πολιτάκη, Δημήτρης Ψαρράς. Δικηγόροι στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Κώστας Παπαδάκης, Ανδρέας Τζέλλης, Δημήτρης Ζώτος και Γιώργος Τσιάκαλος πανεπιστημιακός, Μάνια Παπαδημητρίου ηθοποιός-σκηνοθέτης, Νίκη Αργύρη συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ, Αντώνης Ρέλλας Μηδενική Ανοχή, Ελευθερία Κουμάντου Goldendawnwatch και η ευρωβουλευτίνα Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η Διεθνή Συνάντηση θα είναι μία μεγάλη βοήθεια προκειμένου να συντονίσουμε η δράση μας, να αλλάξουμε ιδέες και απόψεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος των προσφύγων με τα νέα μέτρα σοκ της ΕΕ αλλά τις απόπειρες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να επανέλθουν στους δρόμους και στις γειτονιές ως «νόμιμο κόμμα» την ώρα που ο Μιχαλολιάκος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου