Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ


 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μία πρωτοφανή κίνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20/4/2015 (η οποία μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ από τις 17/3/2015), επιβάλλει τη δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών. Η αντιλαϊκή πράξη αυτή σημαίνει ότι θα έχουν τεράστια προβλήματα στοιχειώδους λειτουργίας οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και γενικά όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα για τους δήμους όλα τα χρήματα (πλην όσων είναι άμεσα αναγκαία για τις επόμενες 15 μέρες) που προέρχονται από τα οποιαδήποτε έσοδα των δήμων (τροφεία, δημοτικοί φόροι δημοτικά τέλη κ.α.) και προορίζονται για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους(γεύματα των παιδικών σταθμών, μισθοί εργαζόμενων, καύσιμα απορριμματοφόρων και δημοτικής συγκοινωνίας, λειτουργικά έξοδα ΚΑΠΗ, σχολείων κλπ) πάνε στην Τράπεζα Ελλάδος προς «επένδυση».

Η κυβέρνηση ανάμεσα στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών και την εξυπηρέτηση των δανειστών επιλέγει το δεύτερο.

Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της γραμμής επιδίωξης του «έντιμου συμβιβασμού» και της πάση θυσία αποπληρωμής των δόσεων του ληστρικού δημόσιου χρέους που οι εργαζόμενοι με τεράστιες θυσίες το έχουν χρυσοπληρώσει την τελευταία 5ετία.

Στην ήδη τραγική οικονομική κατάσταση των δήμων (η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά 70% και τα κύρια έσοδα του δήμου προέρχονται από την φορολόγηση των δημοτών),  η απόφαση οδηγεί στην αδυναμία λειτουργίας τους, στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση των κοινωνικών δαπανών και σε νέα επιβάρυνση για τους εργαζόμενους και το λαό.

Η κατάσταση που θα διαμορφωθεί με την αδυναμία λειτουργίας των δήμων ευνοεί σήμερα όλους όσους  προβάλουν και επιδιώκουν τη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων με ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που θα αναγκάσουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν (εκτός από δημοτικούς φόρους) και άμεσα οποιαδήποτε υπηρεσία του δήμου

 Το Δ.Σ Ηρακλείου σε κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίασή του κατάγγειλε και καταδίκασε ομόφωνα την Π.Ν.Π, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένο να εξαντλήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα, προχωρώντας παράλληλα και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου και τον λαό του Ηρακλείου.  Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε:

·         Στην κατεπείγουσα και τόσο σημαντική συνεδρίαση του Δ.Σ δεν παρευρέθησαν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (γιατί;)

·         Η απόφαση καταδικάζει την πράξη αλλά όχι και τις αιτίες που είναι η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, του έντιμου συμβιβασμού  της υποταγής και της πληρωμής του ληστρικού χρέους, που προτείναμε να συμπεριληφθούν στο ψήφισμα. Η καταδίκη της ΠΝΠ από δυνάμεις του ΔΣ, δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τα μνημόνια και την πολιτική που καταργούσε στην ουσία την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η επιβολή αυτής της απόφασης με την αιτιολογία «της έκτακτης περίπτωσης εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν διαφέρει δυστυχώς από τις πρακτικές που ακολουθούσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο λαός δεν μαύρισε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για να δει την ίδια πολιτική, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, να «μπαίνει από το παράθυρο»,. Αποδεικνύεται ότι η πολιτική «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» είναι αδιέξοδη.

Ο δρόμος για μια αξιοβίωτη ζωή επιβάλλει να αγωνιστούμε για :

n       Άμεση ακύρωση της  Π.Ν.Π

n       Άρνηση πληρωμής και μονομερή διαγραφή του χρέους

n       Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στους δήμους

n       Κατάργηση του Καλλικράτη

n       Έξοδο από ευρώ και ΕΕ

 

Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να αγωνιστούν για μην πάει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του δήμου στα κοράκια ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής!


Η "Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση" καλεί σε μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 20 Απρίλη, ημέρα που ξεκινάει η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού.

Η όλη δράση και η σύσταση της Χ.Α, οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν οι εκατοντάδες τραυματισμοί με μαχαίρια και ρόπαλα κατά μεταναστών, καλλιτεχνών, ομοφυλόφιλων, αγωνιστών και Ρομά, και οι επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, υποδηλώνουν και αναδεικνύουν ότι πρόκειται για ναζιστική εγκληματική οργάνωση, τραμπούκοι της εργοδοσίας, τσιράκια των αφεντικών που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία και υπερασπίζονται τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, με πλάτες μέσα στον κρατικό μηχανισμό και τις δυνάμεις καταστολής, την αστυνομία και το στρατό.
Είναι καιρός να μπει οριστικό τέλος στη φασιστική απειλή. Να μπει τέλος στην ασυλία και στις προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό που απολάμβανε η Χ.Α. και στην χρηματοδότηση από διάφορους κύκλους του κεφαλαίου. Η άμεση ποινική λογοδοσία τους είναι απαίτηση των δημοκρατικών πολιτών και του αντιφασιστικού κινήματος.

Η επιλογή να γίνει η δίκη της Χ.Α. μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη δράση του αντιφασιστικού κινήματος, στην δημοσιότητα της ίδιας της δίκης. Δεν θα τους αφήσουμε με τη μαζική και συνεχή παρουσία μας μέσα και έξω από τα δικαστήρια.

Η "Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση" στηρίζει, συμμετέχει και καλεί τον Ηρακλειώτικο λαό τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΗ, 8 πμ,  στη συγκέντρωση στο Γήπεδο Προοδευτικής και στη πορεία προς τα Δικαστήρια Φυλακών Κορυδαλλού.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 20.04, 6.30 π.μ., ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ